Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo efficiënt mogelijk werken. Wanneer er ongelukken gebeuren met je werknemers of er schade wordt aangericht aan je gebouwen, machines of afsluitingen begint de teller te lopen. Niet alleen lopen de herstellingskosten vaak hoog op, maar ze vragen ook veel tijd. En ook dat kost je veel geld. Door je medewerkers en infrastructuur optimaal te beschermen, kan je deze kosten vermijden. Deze bescherming hoeft niet veel geld te kosten of plaats in te nemen.

Veilige afscheiding en prima bescherming voor je installaties

Door het installeren van aanrijdpalen creëer je een veilige afscheiding tussen het wegverkeer en de voetgangers die zich in je bedrijf voortbewegen. Bovendien zorgen aanrijdpalen er ook voor dat je kwetsbare installaties en gebouwen goed beschermd zijn tegen aanrijdingen en botsingen. Aanrijdpalen of stootpalen garanderen je dat ongevallen, schade en stilstand van je machines beperkt zullen worden. Je kan kiezen tussen stalen stootpalen en RVS palen.

Stalen stootpalen

Stalen stootpalen zijn stevige constructies die voor een duurzame investering in een veiligere toekomst voor jouw bedrijf zorgen. Ze vormen een efficiënte en doelgerichte bescherming tegen puntrisico’s, zoals de hoeken van je installaties en gebouwen, poortopeningen, hydranten en uitstekende delen van machines. Het grote voordeel van deze palen is dat je ze vlak bij het risico kan plaatsen, waardoor ze amper plaats innemen. Bovendien kan je ze laten maken in alle mogelijke RAL-kleuren.

Inox stootpalen

RVS palen bieden alle voordelen die stalen stootpalen je ook garanderen, maar ze zorgen voor een luxueuzere en moderne uitstraling. Alle roestvrije stootpalen worden sowieso uit kwaliteit 304 vervaardigd, maar indien gewenst kan dit opgetrokken worden naar kwaliteit 316. Dit is ideaal wanneer je de RVS stootpalen wil gebruiken in agressieve of zoute omgevingen. Je kan ook kiezen of je de palen met of zonder vloerplaat wil laten installeren. Zeker wanneer je je gebouwen wil beschermen tegen ramkraak, is een vloerplaat aangeraden. Alle inox stootpalen zijn gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen roest. Mocht er schade zijn aan de RVS stootpalen, kan je ze gemakkelijk herstellen of vervangen.

Investering die zichzelf terugbetaalt

Stootpalen beschermen je gebouwen tegen aanrijdingen en ramkraken. De schade die vrachtwagens en heftrucks in een mum van tijd onbedoeld kunnen veroorzaken, kunnen de kosten hoog laten oplopen. En uiteraard wil je er ook voor zorgen dat je personeel zich veilig kan voortbewegen op hun werkplek. Ook hier bewijzen stootpalen hun nut. Omdat deze palen zowel je infrastructuur als je medewerkers optimaal beschermen, vermijd je sowieso hoge kosten. Hierdoor betaalt de investering in stootpalen zich in een mum van tijd terug. Zowel de stalen als de inox stootpalen zijn duurzaam, waardoor ze jarenlang hun nut kunnen bewijzen.