Vriendelijk verkeer

Zo ga je veilig op pad in de (herfst)vakantie

Geplaatst op

De herfstvakantie is weer in aantocht en dat betekent dat jij misschien wel met je gezin binnenkort weer in de auto stapt voor een uitje. Wellicht gaat de reis naar een camping op de Veluwe, of de grens over naar België of Duitsland, het kan allemaal. Het weer is in ieder geval veelbelovend: zacht en de zon blijft voorlopig schijnen.

Waar je ook naartoe gaat deze herfstvakantie, goed voorbereid op weg is altijd belangrijk. Elke trip vereist namelijk wel een beetje voorbereiding, zeker als er kinderen meegaan. Toch rijden veel gezinnen lang niet zo veilig als dat mogelijk is. In de volgende alinea’s lees je hoe je de veiligheid en betrouwbaarheid van je auto vergroot.

Doe een auto check

Voordat je op vakantie gaat is het niet onverstandig om even grondig je auto na te lopen. Doe bijvoorbeeld eens de motorkap van de auto omhoog en check of je nog voorzien bent van alle vloeistoffen. Ook is het een goed idee als je benzine gaat halen, je ook meteen even de banden checkt. Een juiste bandenspanning kan de veiligheid van het autorijden aanzienlijk vergroten. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw autobanden goed zichtbaar zijn, waardoor de slip kans wordt verkleind. Vergeet ook niet je auto even goed schoon te maken: vieze auto onderdelen kunnen leiden tot slijtage waardoor ze minder betrouwbaar worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus, beter voorkomen dan genezen: zorg voor een goede check van je auto. 

Eerste hulp altijd paraat

Liever denk je er niet over na, maar toch is het bedachtzaam om in je auto altijd een EHBO-doos te hebben liggen. Op deze manier kan je altijd eerste hulp verlenen, al gaat het maar om je kleine die een valpartij maakt die daarmee de knie openhaalt. Op deze manier ben je altijd voorbereid. Verder is het ook slim – en bovendien verplicht – om bijvoorbeeld veiligheidsvesten in je auto te leggen, mocht je pech onderweg krijgen. Zo kan iedereen veilig op de vluchtstrook staan doordat je goed opvalt. 

Ongelukken zijn verleden tijd

Ongelukken voorkom je liever dan je ze geneest, zoals we eerder zeiden. Hoewel een ongeluk altijd in een klein hoekje zit, kan je de kans toch best verkleinen door het aanschaffen van een achteruitrijcamera. Door een achteruitrijcamera te kopen heb je altijd duidelijk zicht op wat er achter je auto gebeurt. Voorbij springende kinderen of een paaltje zijn nu geen verrassing meer. Een achteruitrijcamera set kopen is daardoor zeker de investering waard. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden