scooter zijn vandaag de dag nog steeds razend populair. Zeker in de grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag kun je nagenoeg overal komen met een scooter. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom een scooter beter is dan een fiets en beter is dan een auto. in deze blog geven je drie redenen waarom wij vinden dat je beter een scooter kunt hebben, dan een fiets of een auto.

Scooters zijn stijlvol

scooter zijn over het algemeen, tenminste zolang je kiest voor een chique model, veel stijlvol er dan de gemiddelde fiets. zeker als je kiest voor scooters van bijvoorbeeld het merk Vespa, mag je ervan uitgaan dat je kunt profiteren van het mooie design. auto’s zijn natuurlijk ook te verkrijgen in diverse stijlen en ontwerpen, maar als je op zoek bent naar een stijlvol maar goedkoper alternatief dan kun je uit diverse scootermodellen kiezen.

Scooters geven mobiliteit

Hoewel je met een auto afhankelijk bent van de reeds aangelegde wegen, kun je met een scooter net als met de fiets nagenoeg overal komen. Zeker als je in het bezit bent van een snorfiets (een scooter met lagere snelheid die op fietspaden mag) dan kun je ook veel meer plekken komen dan met de auto. Hierdoor ben je met een scooter mobieler dan met een auto. Zeker als het traject zich binnen de stad begeeft.

Scooters zijn snel

scooters hebben eigenlijk een perfecte snelheid. Zijn vele malen sneller dan fietsen wat betekent dat je eerder op je bestemming terecht komt. aan de andere kant zijn ze niet te snel, waardoor je dus ook nog voldoende kunt genieten van je omgeving. Scooters zijn doorgaans te verkrijgen in twee hoofdcategorieën, namelijk bromfietsen en snorfietsen. bromfietsen mogen tot een snelheid van 45 kilometer per uur rijden, terwijl je met snorfietsen gebonden bent aan een lagere maximumsnelheid.

ben je geïnspireerd geraakt door deze blog? Kijk dan op de website van scooterspot.nl om een mooie Vespa scooter te kopen.