Vriendelijk verkeer

4 tips om te besparen op het kopen van een camper

Geplaatst op

Een camper kopen is hoe dan ook een flinke uitgave, dat is gewoon een feit. Toch zijn er verschillende dingen waar je op kunt letten bij het aankopen van een camper, waardoor je flink kunt besparen. Wat die dingen zijn vertel ik je in dit artikel.

Koop een tweedehands camper

Misschien is de eerste tip die ik je geef een beetje een open deur, maar het is wel een heel belangrijke als je geld wilt besparen. Een tweedehands camper is namelijk meestal veel goedkoper dan een nieuwe camper. Wanneer je een nieuwe camper koopt, dan verliest deze meteen waarde en dat is dus eigenlijk heel erg zonde. Een tweedehands camper klinkt misschien meteen heel oud, maar dat hoeft dus ook zeker niet zo te zijn. Sterker nog, een tweedehands camper is vaak bijna net zo goed als een nieuwe. Het is dus absoluut niet nodig om een spiksplinternieuwe camper te kopen.

Vergelijk verschillende soorten en merken

Vergelijk meerdere campers met elkaar voor je er één kiest die bij je past. Hierdoor kun je namelijk precies uitvogelen waar je bij elke camper voor betaalt en wat jij het meeste waard vindt. Zo kunnen de campers van Chausson bijvoorbeeld heel veel innovatieve snufjes hebben, maar daar hoef jij natuurlijk helemaal niet van te houden. Bekijk wat bij jou past, zodat je ook alleen betaalt voor dat wat jij mooi vindt. 

Ga niet zomaar akkoord met de prijs

Of het nu om een nieuwe of om een tweedehandse camper gaat, over de prijs valt altijd te praten. In eerste instantie is het belangrijk dat de camper echt alles heeft wat jij graag wilt hebben en dat je in je hoofd een budget hebt. Laat je niet leiden door emoties en durf te onderhandelen met de verkoper. De verkoper heeft namelijk altijd een bepaald marge. Natuurlijk moet je niet te veel eisen, want dan word je niet meer serieus genomen. Hoe je dat onderhandelen aanpakt? Kijk waar nog wat mankeert aan de camper en benoem dat of probeer extra accessoires bij de prijs in te dingen. Hierdoor kun je echt een heleboel geld besparen. 

Huur eerst een camper

Heb je nog niet eerder in een camper gereden? Ga dan eerst eens een camper huren. Hierdoor kom je erachter wat je fijn vindt en wat je misschien minder fijn vindt. Deze dingen kun je meenemen in je zoektocht naar jouw nieuwe camper, waardoor je hopelijk meteen bij de juiste uitkomt. Hiermee voorkom je dat je net een camper gekocht hebt, maar toch weer een andere wilt omdat er iets mist. De hele tijd kopen en verkopen gaat je veel geld kosten.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden