Vriendelijk verkeer

5 voordelen van kroon olie ten opzichte van andere oliën

Geplaatst op

We weten allemaal dat olie van groot belang is voor de gezondheid van je auto. Veel mensen denken dat elke motorolie gelijk is, maar dat is niet helemaal het geval. Er zit wel degelijk een verschil tussen olie van je lokale supermarkt en de olie van bijvoorbeeld Kroon Olie. Hier gaan we kijken naar 5 voordelen van kroon olie ten opzichte van andere oliën.

Voordeel 1: Synthetisch

Goedkope motorolie is vaak niet volledig synthetisch. Wat dit betekent voor de motor van jouw auto? De smering van synthetische motorolie is beter dan die van andere olieën, waardoor jouw motor minder zal slijten. Let er niet alleen op dat je synthetische olie koopt, maar ook dat je de juiste viscositeit koopt voor jouw auto. Dit kun je altijd terugvinden in de handleiding van je auto, maar je kunt ook online kijken om te vinden welke olie in jouw auto thuis hoort.

 Voordeel 2: Kroon olie beschermt tegen corrosie

De juiste soort motorolie beschermt jouw motor van binnen tegen corrosie en kan je zo op de lange termijn enorme garagerekeningen besparen! Zo voorkom je dat je motor uit elkaar gehaald moet worden voor dure, langdurige reparaties. Onderschat nooit het belang van kwalitatieve motorolie voor de gezondheid van je motorblok!

Voordeel 3: Brandstof besparen

Door de juiste olie voor jouw motor te kopen, kun je al snel je geld terug verdienen in brandstofbesparing! Een motor die gesmeerd loopt, zal altijd zuiniger lopen omdat er minder weerstand in de motor plaatsvindt waardoor deze soepeler en zuiniger kan lopen dan een motor die tegen slechte olie aan het vechten is. Daarbij maakt het niet uit of je voertuig nou gloednieuw is of dat je een oldtimer van vijftig jaar oud rijdt!

Voordeel 4: Geluid

Een soepel gesmeerde motor loopt niet alleen beter en zal minder brandstof verbruiken, je zult ook merken dat met de juiste olie er minder lawaai uit je motor komt. Dit komt omdat er minder frictie plaatsvindt tussen de motordelen, die met de juiste olie minder wrijving hebben en dus minder lawaai zullen produceren dan motoren die op slechte kwaliteit motorolie moeten draaien.

Voordeel 5: Warmte

De juiste motorolie zorgt niet alleen voor smering, maar ook voor de afvoer van warmte in je motor. De olie spoelt door de motor en neemt zo warmte mee en voert het als ware af, waardoor het ook als koelmiddel dient. Dit staat los van je koelwater, maar de juiste olie kan alsnog een invloed hebben op de capaciteit van je motor om fatsoenlijk af te koelen.

Als je al deze aspecten meeneemt kom je al snel tot de conclusie dat kroon olie alles heeft waar je motor om vraagt. Kroon olie is synthetisch, beschermt je motor tegen corrosie, zorgt voor een lager brandstofverbruik, zorgt dat je motor minder lawaai maakt en zal als kers op de taart zorgen voor een betere afvoer van motorwarmte zodat jouw motor de maximale efficiëntie kan bereiken. Dus wil je jouw auto de beste olie geven? Dan wil je kroon olie kopen.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden