Vriendelijk verkeer

Bakfiets: veilig, snel terugverdiend en milieubewust

Geplaatst op

De bakfiets is ideaal voor het vervoeren van 1 of meerdere kinderen. Voor zowel jonge gezinnen als voor kinderopvangcentra. Een minibusje heb je niet meer (of minder vaak) nodig, de bakfiets is hierdoor snel terugverdiend. Je blijft ook lekker in beweging en in de bak breng je eenvoudig kinderen of spullen milieubewust van A naar B.

Wendbaar door de binnenstad

Een bakfiets is ideaal voor jonge gezinnen die veel fietsen en het gebruik van de auto proberen te minimaliseren. In tegenstelling tot het gemiddelde kinderzitje kun je in een bakfiets ook eenvoudig meerdere kleine en grotere kinderen vervoeren.

Met de fiets mag je in de binnenstad op veel meer plekken komen, als met de auto. Hierdoor kun je eenvoudig de kortste route nemen, zonder dat je in de file staat. In de binnenstad kun je een grote auto of busje vaak lastig kwijt. De bakfiets mag je gewoon op de stoep zetten en hierdoor heb je altijd plek. Je hoeft ook geen parkeerkaart te halen.

De bakfiets snel terugverdiend

De bakfiets verdien je over het algemeen snel terug, je betaalt namelijk geen wegenbelasting, dure onderhoudskosten, parkeerkosten en brandstofkosten. Afhankelijk van de afstanden die je rijdt, kun je de investering al in 1 tot 5 jaar terugverdienen.

Een goede bakfiets gaat jarenlang mee, de garantie kan echter per merk verschillen. Laat je daarom goed informeren door een specialist.

Milieubewust van A naar B

Het rijden met een bakfiets is natuurlijk ook nog eens heel milieubewust. Tijdens het fietsen stoot je hooguit meer stikstof uit door een versnelde ademhaling, de planten en bomen in de omgeving maken hier echter snel weer zuurstof van.

Werken aan je conditie met of zonder elektrische motor

Tijdens het fietsen werk je direct aan je conditie en je zult merken dat het steeds makkelijker en leuker wordt. Denk je dat de ondersteuning van een motor wenselijk is, overweeg dan om een elektrische bakfiets te kopen.

Als je bijvoorbeeld regelmatig grote spullen, boodschappen of meerdere kinderen gaat vervoeren, dan is elektrische ondersteuning zeker een aanrader.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden