Vriendelijk verkeer

De BPM aangifte: wat moet u weten?

Geplaatst op

Ben u van plan om binnenkort een nieuwe auto aan te schaffen? Of droomt u al jaren van een stoere motor voor de deur, maar staat dit bijzondere exemplaar toevallig net in het buitenland? Wordt u nu al horendol van alle kleine lettertjes en heeft u geen idee wat deze allemaal betekenen. Logisch! Wij helpen u graag verder met het fenomeen BPM: Belastingen op personenauto’s en motorrijwielen. U heeft er vast al wel eens van gehoord, maar wat betekent het nou precies? En is het ook op uw aankoop van toepassing?

BPM, hoe bereken je dat?

De berekening van de BPM is per voertuig verschillend en kan nog wel eens wat verwarring opleveren. In principe berekent de belastingdienst de BPM van een personenauto aan de hand van de CO2-uitstoot en dus de zuinigheid van de auto. Let hierbij goed op dat je de juiste CO2-uitstoot aanhoudt. U wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan en ineens veel te veel betalen. Gebruik dan ook niet de CO2-uitstoot die staat vermeld in de brochure of op een website, maar bereken deze zelf. De BPM van een motor berekenen gaat anders in zijn werk. Zowel bij een motor als bij een bestelauto wordt er gekeken naar de netto catalogusprijs.

Auto, Bmw, X3, Voertuig, Vervoer, Rijden, Design, Luxe

Loop geen risico

Hoewel het berekenen van de BPM in eerste instantie heel eenvoudig lijkt, komen sommige mensen ineens voor verrassingen te staan. Ze vullen de verkeerde CO2-uitstoot in of gebruiken een onvoordelig BPM-tarief. Kunt u even geen kleine lettertjes meer zien? Laat staan de cijfers van de BPM-belasting? Geen probleem. Soms heeft u zelf simpelweg niet genoeg tijd om uw met deze complexe materie bezig te houden. Wilt u uw zaakjes goed op orde hebben, maar geen risico lopen? Mijn BPM helpt u graag bij het besparen van uw BPM!

Auto, Mercedes, Slk, Vervoer, Design, Luxe, Voertuig

Er zijn uitzonderingen!

Niet bij iedere aanschaf van een personenauto, bestelauto of motor moet u belasting betalen. Wanneer u een tweedehands auto koopt in Nederland, hoeft u als particulier geen belasting te betalen. Dit is alleen bij een nieuwe auto het geval. Staat uw droomauto in het buitenland? Dan betaalt u in bijna alle gevallen de aanschafbelasting (BPM), ongeacht of de auto nieuw of tweedehands is. Importeert u uw auto of motor uit het buitenland? Dan is er slechts één manier om onder deze BPM-belasting uit te komen: koop een volledig elektrische auto. Wanneer de auto of motor namelijk een CO2-uitstoot van 0,0 gram per kilometer heeft, wordt deze vrijgesteld van belasting. Bent u een ondernemer? Ook dan krijgt u mogelijk vrijstelling van de BPM, mits u meer dan 10% van de kilometers gebruikt voor uw bedrijf.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden