Vriendelijk verkeer

De transportoplossing voor steden: de e-scooter

Geplaatst op

Steeds meer mensen trekken naar de grote stad. Voor de planners is het een grote uitdaging om de mobiliteit in de woonwijken goed te houden. Als iedereen de auto neemt geeft dat veel uitstoot van uitlaatgassen en moet er veel ruimte worden gereserveerd worden voor parkeerplekken. Er is een oplossing die beide problemen niet heeft: het gebruik van een elektrische scooter.

Efficiënt

De bestuurder van een auto weegt slechts een fractie van het totale gewicht van het voertuig. Hierdoor wordt het grootste deel van de energie van de auto gebruikt om het voertuig zelf te verplaatsen. Een elektrische scooter is een stuk lichter en loopt op een efficiënte elektrische motor. Dat geeft een enorm voordeel in termen van energieverbruik. Sterker nog, e-scooters zijn zo efficiënt, een mens verbrandt op dezelfde afstand ongeveer negen keer zo veel energie met lopen en ongeveer vier keer zo veel met fietsen.

De kosten van brandstof

Een elektrische scooter rijdt relatief goedkoop. Een van de reden hiervoor is dat de kosten voor het opladen van een e-scooter iets meer dan 1 procent van de kosten voor het tanken van een auto omvat. De besparing telt snel op. Het maakt e-scooters niet alleen milieuvriendelijk, het maakt ze ook economisch aantrekkelijk.

De kosten van de productie

Elektrische scooters zijn niet alleen energie-efficiënt, maar ook kapitaalefficiënt. Voor de prijs van een Tesla Model 3 kun je meer dan 100 elektrische scooters van hoge kwaliteit kopen. Een e-scooter is niet altijd ideaal, bijvoorbeeld bij slecht weer of het vervoer van meerdere personen. Maar een groot deel van de tijd reizen we alleen en is de afstand beperkt tot maximaal 10 kilometer.

Het gewicht

E-scooters zijn niet alleen efficiënt in het gebruik, ze zijn ook energie-efficiënt in de productie. Bij de maak wordt iets meer koolstofdioxide uitgestoten ten opzichte van een auto, maar het genereert veel minder koolstof op de weg. Het is daardoor echt een groener alternatief.

De transportoplossing

Een elektrische scooter rijdt over de huidige infrastructuur, stoot veel minder uit dan een auto en neemt weinig ruimte in. Om steden levendig te houden is de elektrische scooter dan ook een ideale oplossing.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden