Vriendelijk verkeer

Folie op je autoruit laten aanbrengen?

Geplaatst op

Twijfel jij nog of folie op je autoruit aanbrengen een goed idee is? Veel mensen kiezen ervoor om hun autoruiten te blinderen, maar waarom is dit het geval? Om te beginnen zijn er veel mensen die een voorkeur geven aan de uitstraling van getinte ramen. Getinte ramen zorgen er in veel gevallen voor dat een auto er stoerder uit komt te zien. Ga voor jezelf maar eens na hoe jouw auto eruit zou zien met getinte ramen. De kans is groot dat de auto er sportiever en luxer uit zou zien. Ook kun je ervoor kiezen om eenzelfde model auto met getinte ramen te googelen. Op deze manier krijg jij een goed beeld van hoe jouw auto eruit zou zien met folie op de autoruit. Toch zijn er behalve de verbeterde uitstraling nog meer voordelen.

Meer privacy en veiligheid

Dat getinte ramen voor meer privacy zorgen, is vrij logisch. Voorbijgangers zullen namelijk minder eenvoudig naar binnen kunnen kijken. Daarnaast heeft folie op de autoruit ook een ander belangrijk voordeel, namelijk meer veiligheid. Wanneer een auto zonder raamfolie botst, bestaat er een kans dat er glassplinters door de auto vliegen. Raamfolie houdt de glassplinters bij elkaar, waardoor dit bij een auto met raamfolie niet voorkomt. Het is in dit geval wel van belang dat er voor raamfolie auto op maat gekozen wordt. Wanneer je voor autoruiten tinten zonder folie kiest, gaat dit uiteraard niet op. Autoruiten tinten met een spray is relatief eenvoudig, maar zorgt dus niet voor meer veiligheid.

De folie zelf aanbrengen?

Als jij je autoramen wilt blinderen, is het mogelijk om zelf folie aan te brengen. Toch is dit niet altijd even verstandig. Folie op de autoruit aanbrengen kan namelijk lastig zijn als je geen ervaring hebt. Als de folie niet strak genoeg wordt aangebracht, krijg je niet het gewenste resultaat. Daarom is het aan te raden om de folie door een expert aan te laten brengen. Op deze manier zal het resultaat er het beste uit komen te zien.

Nog een belangrijke reden om folie op de autoruit aan te laten brengen door een expert, is het feit dat zij bekend zijn met de Nederlandse wetgeving. In Nederland is het namelijk niet toegestaan om je autoruiten volledig te blinderen. De ruiten moeten een bepaald percentage licht doorlaten. Hoeveel licht een ruit moet doorlaten is afhankelijk van de positie van de ruit. De voorruit moet bijvoorbeeld meer licht doorlaten dan de achterruiten. Een professionele garage is in staat om precies op te meten hoeveel licht een ruit doorlaat. Hiervoor wordt de tintman gebruikt, hetzelfde apparaatje dat de Nederlandse politie gebruikt. Zo kun jij er dus zeker van zijn dat je tijdens een controle geen boetes krijgt voor ruiten die te weinig licht doorlaten.

Folie op de autoruit laten aanbrengen

Ben jij op zoek naar een professioneel bedrijf dat folie op jouw autoruiten aan kan brengen? Ga dan goed na waar je zeker kunt zijn van de beste kwaliteit. De folie die gebruikt wordt kan namelijk per garage verschillen, net als de ervaring en kennis van de vakmensen. Voor een specialist op het gebied van het blinderen van autoramen en autoruitfolie, kijk je direct op ProAutotint.nl.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden