Het gebruik van optimale ruitenwissers is enorm belangrijk. Zodra ruitenwissers niet meer strak aansluiten op de voorruit, waardoor de ruiten niet meer helder schoon worden na iedere slag, vormt u eigenlijk een gevaar op de weg: voor uzelf en uw medeweggebruikers. Goede ruitenwissers zijn belangrijker dan het op eerste gezicht misschien wel lijkt.

Mankementen aan de ruitenwisser?

Er kunnen diverse mankementen optreden aan ruitenwissers. Wij zullen er een aantal met u doornemen:

  • Ruitenwisser sluit niet strak aan op de voorruit: zodra u een waas blijft houden op de voorruit bij iedere slag, bemoeilijkt dit het zicht. Vervanging is noodzakelijk (en urgent).
  • Ruitenwisser trekt strepen: doordat het rubber poreus is geworden -iets wat kan optreden bij de ouder wordende ruitenwisser– is het acuut tijd voor vervangende ruitenwissers.
  • Ruitenwisser werkt in zijn geheel niet: zodra de ruitenwisser in zijn geheel niet meer werkt, dan mag (en kunt) u vanzelfsprekend niet meer doorrijden tijdens neerslag. Bel in dat geval de hulpdienst. De oorzaak van het weigeren kunnen divers zijn; van zekeringen tot mechanische oorzaken. Bent u handig, dan kunt u zelf nagaan of de oorzaak bij de zekering ligt en deze vervangen. Zo niet, breng de auto dan uiteraard naar de garage.

Vervangen van ruitenwissers

Ruitenwissers zijn in principe door u zelf te vervangen. Het is geen heel moeilijke klus en ruitenwissers zijn op diverse plekken verkrijgbaar. Ruitenwissers zijn online verkrijgbaar op WWW.TOPAUTOONDERDELEN.NL. Let er vanzelfsprekend wel op dat u de juiste type ruitenwissers aanschaft, want er bestaan nogal wat universele ruitenwissers.

Koopt u uw nieuwe ruitenwissers online, dan wordt u vanzelf (vaak via uw kentekennummer) geleid naar de correcte ruitenwissers. Vraagt u zich af hoe het verwisselen in zijn werk gaat? In bijna alle gevallen zult u een handleiding aantreffen, zodat u het gewoon zelf kunt doen.