Vriendelijk verkeer

Houdt je aan de verkeersregels om je rijbewijs te behouden

Geplaatst op

Je rijbewijs halen is niet goedkoop. Het kost honderden euro’s kosten om het felbegeerde papiertje te halen. Het is dus wel belangrijk je best te doen het ook te behouden. Rijden zonder rijbewijs is uiterst onverantwoordelijk en kan je veel problemen opleveren. Je raakt je rijbewijs niet zomaar kwijt, maar bij zware overtredingen kan de politie het wel in beslag nemen. Als je rijbewijs ingevorderd is, mag je niet meer achter het stuur van een motorvoertuig stappen. Het heeft flinke consequenties als je dat toch doet. Op het moment dat je zonder rijbewijs achter het stuur stapt, ben je niet verzekerd. Als je dan een ongeluk veroorzaakt, gaat dat heel veel geld kosten. Dit geldt ook als een ander een ongeluk veroorzaakt, waar jij bij betrokken bent.

Houdt je aan de verkeersregels

De verkeersregels zijn er niet om mensen te beperken, maar zijn bedoeld om de verkeersveiligheid te bevorderen. Je kunt vraagtekens hebben bij de maximumsnelheid op bepaalde wegen en vinden dat je er best harder kunt rijden. Dit kan de verkeersveiligheid ernstig in gevaar brengen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en te hard rijden, getuigd niet van respect voor je medeweggebruikers. Dit gedrag kan ervoor zorgen dat je je rijbewijs kwijtraakt. Dat geldt ook als je met te veel alcohol of drugs achter het stuur stapt. Ook lachgas en bepaalde medicijnen kunnen de rijvaardigheid nadelig beïnvloeden. Als je hiermee achter het stuur stapt en je wordt staande gehouden zal je rijbewijs ingevorderd worden. Op het rijden zonder rijbewijs staan hoge geldboetes die door de officier van justitie bepaald worden.

Zwart Verkeerslicht

De verkeersregels zijn voor ieders belang!

Je kunt mensenlevens in gevaar brengen door je niet te houden aan de verkeersregels door bijvoorbeeld te hard te rijden, door rood te rijden of met verboden middelen achter het stuur te stappen. Ook het negeren van een rood kruis op de snelweg is iets wat je niet moet doen. Het is levensgevaarlijk voor mensen die op het afgesloten weggedeelte aan het werk zijn. Denk aan hun veiligheid en hou je geduldig aan de regels. Ook deze mensen willen graag veilig thuiskomen bij hun gezin. Het levert bovendien veel ergernis op bij weggebruikers die zich wel netjes aan de regels houden. Voorkom dat je rijbewijs ingevorderd wordt en ga niet rijden zonder rijbewijs. De gevolgen kunnen niet te overzien zijn. Denk na voor je achter het stuur van een motorvoertuig stapt. Het is van levensbelang.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden