Vriendelijk verkeer

Je allereerste autoverzekering afsluiten

Geplaatst op

Wanneer je net je rijbewijs hebt gehaald en een leuke auto gekocht hebt, is het tijd om je eerste autoverzekering af te sluiten. Dit doe je nog voordat je de eerste keer de weg op gaat. In Nederland ben je als autobezitter namelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Helaas is het als beginnend bestuurder vaak lastig om voordelig een autoverzekering af te sluiten. Dit komt omdat verzekeraars je nog zien als een risico. Je hebt weinig rijervaring. Ook heb je nog niet de kans gehad om schadevrije jaren op te bouwen waardoor de verzekering vaak wat duurder uitvalt. Toch kun jij als beginnende bestuurder zeker wel geld besparen op het afsluiten van een autoverzekering. Er zijn namelijk veel verschillende verzekeraars die allemaal hun eigen voorwaarden hanteren. Sommige voorwaarden zijn nou eenmaal gunstiger voor jou als beginnende bestuurder.

Wat kost een eerste autoverzekering?

Wat je eerste autoverzekering kost, hangt af van diverse factoren. Hoe hoger het risico, hoe hoger de premie van je autoverzekering. De factoren zijn:

·        Leeftijd

·        Woonplaats

·        Welke auto je rijdt

·        Dagwaarde of oorspronkelijke waarde van je auto

·        Hoeveelheid schadevrije jaren

·        Gewenste dekking(en)

Kies eerst de dekking die je wenst

Voordat je autoverzekeringen kunt gaan vergelijken moet je eerst de gewenste dekking bepalen. Als je een autoverzekering afsluit, heb je namelijk de keuze uit drie dekkingen:

·        WA

·        WA Beperkt Casco (WA+)

·        All Risk (WA Casco)

Deze dekkingen vergoeden verschillende schadeoorzaken. Wil je meerdere oorzaken gedekt hebben, dan heb je een uitgebreide dekking nodig. De kosten voor je autoverzekering vallen dan wel hoger uit. Over het algemeen wordt er gekeken naar de leeftijd van de auto en daarbij de dagwaarde. Wanneer je start met rijden in een oud autootje dat niet heel veel waarde heeft, dan is een WA verzekering prima. Je bent dan verzekerd als je schade veroorzaakt bij andere weggebruikers. Wanneer je eerste auto wat meer waard is kies je voor bijvoorbeeld een WA beperkt casco autoverzekering. Je bent dan naast de schade die je aan een andere weggebruiker kunt aanrichten ook verzekert tegen natuurschade. Wanneer jij direct na het halen van je rijbewijs in een gloednieuwe of zeer nieuw bolide mag rijden dan is een all risk autoverzekering geen overbodige luxe. Je krijgt dan bijna alle denkbare schade aan je auto vergoed.

Autoverzekeringen vergelijken

Nu je weet welke dekking je wenst, is het tijd om autoverzekeringen te gaan vergelijken. Je vult de gevraagde gegevens in de vergelijker in en binnen enkele minuten staan de meest passende en goedkoopste autoverzekeringen voor je op een rijtje op je beeldscherm. Deze worden geselecteerd door middel van de informatie die jij hebt ingevoerd. Zo weet je dus altijd welke verzekering er voor jouw situatie op dit moment het goedkoopst is. Vul zo om de paar jaar de vergelijker in. In een jaar kan er bijvoorbeeld al een hoop veranderen. Grote kans dat dan een andere autoverzekering beter bij je past.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden