Vriendelijk verkeer

Koni: Schokdempers zijn belangrijk

Geplaatst op

Uiteraard hoeven we u niet te vertellen dat schokdempers een heel belangrijk onderdeel van uw wagen zijn. Kunt u zich inbeelden wat het zou zijn om in een wagen zonder schokdempers rond te rijden? Wellicht niet, van het minste dat er iets hapert ter hoge van de schokdempers kunt u alleen maar een hobbelige rit verwachten.

Bij Koni krijgt u allerminst een hobbelige rit voor de boeg. Dit is een echt kwaliteitsmerk met topproducten waarvan u enkel het beste mag verwachten.

Bij deze KONI verkoper kunt u schokdempers, schokbrekers en veren rechtstreeks bij de specialist kopen.

Wanneer moeten de schokdempers vervangen worden?

U kunt er voor kiezen om uw schokdempers te vervangen wanneer ze versleten zijn. Dat lijkt een logische oplossing. In dan geval zijn Koni schokdempers altijd een uitstekende keuze. Maar, misschien denkt u eraan, omdat alleen het beste goed genoeg is, om ervoor te kiezen om originele schokdempers van uw wagen te vervangen. Algemeen wordt aangeraden om schokdempers preventief te vervangen na 80.000 km (bron: extreme-carstyling.nl). Dit blijft een goede richtlijn, en daarom willen wij deze richtlijn ook aanbevelen. Wanneer u een fervent tuner bent, kunt u mogelijk een andere mening aangedaan zijn. Nieuwe schokdempers vervangen lijkt misschien wat vergaand en sommigen onder u vinden het misschien wel helemaal onnodig of absurd, maar onder bepaalde omstandigheden is het zeker een aanrader. Zo heeft uitgebreid onderzoek in Duitsland uitgewezen dat slechte schokdempers of schokdempers van lage kwaliteit ervoor kunnen zorgen dat u met uw wagen vlugger betrokken zult geraken in een ongeval. Preventief vervangen van schokdempers is dus minder gek dan het op het eerste zicht lijkt.

APK keuring schokdempers

In de winter

Dankzij de koude winters van de afgelopen jaren, had het wegdek heel wat te lijden. Het leek wel of de wegenwerkers het niet konden bijhouden: de gaten in het wegdek die ontstonden na het dooien van sneeuw en ijs op onze snelwegen. Gezien de vele gaten, bleef het vaak bij oplapwerk, waardoor bij het intreden van de dooi vaak de pas gerepareerde putten terug gaten gingen vertonen. Dit is een van de omstandigheden waarbij goede schokdempers zoals deze van Koni zeer goed van pas komen (bron: extreme-carstyling). Een goede schokdemper die voor de winter vervangen werd, kan hier immers het verschil uitmaken tussen een ongeval en veilig zonder kleerscheuren kunnen verder rijden. Daarom adviseert Koni schokdempers u om de schokdempers voor de winter te laten keuren en ze indien nodig preventief te laten vervangen.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden