Vriendelijk verkeer

Kun jij nog steeds veilig de weg op met de auto?

Geplaatst op

Veel mensen die ooit hun rijbewijs haalden doen daarna maar weinig rijervaring op. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Je kunt een baan hebben waar je op de fiets naartoe kunt. Het kan zijn dat je een keer een vervelende ervaring hebt als beginnend bestuurder en daarna simpelweg niet meer achter het stuur durft te kruipen. Maar dat roze papiertje heeft natuurlijk wel veel geld gekost. Het is zonde om dat te laten liggen en er niets meer mee te doen. Een opfriscursus autorijden kan dan helpen om toch weer te gaan rijden.

De situatie op de weg verandert razendsnel

Het wordt steeds drukker op de Nederlandse wegen. Verkeersknooppunten schieten als paddenstoelen ui te de grond. Soms moet je drie paar ogen hebben om alle borden en aanwijzingen die op je weg komen als je autorijdt te kunnen lezen. Het kan daardoor gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet en uiteindelijk maar besluit om niet meer te gaan autorijden. En dat is best zonde, want met een auto en rijbewijs heb je wel veel vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Als jij ooit je rijbewijs hebt gehaald maar al jaren niet meer hebt gereden dan kan een korte cursus je helpen om toch weer vol vertrouwen achter het stuur te kruipen.

Weer gaan rijden na een nare ervaring

Het kan gebeuren dat je tijdens het autorijden een vervelende of zelfs traumatische ervaring meemaakt. Betrokken raken bij een aanrijding kan iedereen overkomen. Maar als de gevolgen heftig zijn dan kan het ervoor zorgen dat je nooit meer durft te rijden. Zeker niet als je daarbij steeds langs de plek komt waar het ongeluk heeft plaatsgevonden. En hoe meer tijd er verstrijkt hoe moeilijker het wordt om toch weer te gaan autorijden. Maar als je het na verloop van tijd toch jammer vindt dat je niet meer de weg op durft is het misschien een optie om 1 of enkele rijlessen te nemen bij wijze van opfriscursus. Je kunt dan veilig rijden met een instructeur naast je die kan ingrijpen als je een fout maakt. Soms is 1 les al voldoende, soms is er meer nodig om je het vertrouwen weer terug te geven. Dit wordt door de instructeur uiteraard per situatie beoordeeld. Het uiteindelijke doel is dat je weer gebruik kunt maken van het feit dat je een rijbewijs hebt.

Waar kan ik mijn rijvaardigheid opfrissen?

Als jij behoefte hebt aan een opfriscursus autorijden, om welke reden dan ook, dan kun je hiervoor onder andere terecht bij Opfris-rijles.nl. Je volgt hier bijvoorbeeld een cursus rijden op de snelweg of een cursus inparkeren. Ook een rijtest voor ouderen is mogelijk als deze nodig is voor het verlengen van het rijbewijs. Je kunt zo’n opfris rijles ook aan iemand cadeau geven als je het idee hebt dat iemand met zo’n cursus net het zetje in de goede richting krijgt om weer de weg op te durven.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden