Vriendelijk verkeer

Makkelijk je theorie examen halen

Geplaatst op

Het CBR theorie examen is moeilijker te halen dan je misschien vooraf bedenkt. Het examen is vrij lastig en er zijn veel mensen die het niet lukt om binnen een keer te slagen. De kosten kunnen hoog oplopen als je je theorie examen steeds maar niet haalt en je kan vertraging oplopen met je rijlessen. Omdat het zo belangrijk is om je theorie zo snel te halen, zijn hier een aantal tips te lezen die jou gaan helpen om dit certificaat zo snel mogelijk binnen te tikken.

 

Neem je tijd

De stof van het theorie examen bestaat uit ongeveer 25 hoofdstukken. 25 hoofdstukken is niet iets wat je binnen een of twee dagen in je hoofd gestampt krijgt. Begin dus op tijd met het leren hiervan, het liefst enkele weken van te voren. Zo zorg je ervoor dat de stof in je langetermijngeheugen opgeslagen wordt, wat natuurlijk wel de bedoeling is als je straks zelfstandig aan het verkeer wilt deelnemen. Als je hier rustig de tijd voor neemt, is het ook minder stressvol dan wanneer je dit in een dag in je hoofd gaat stampen.

 

Oefen de stof in de praktijk

Dit spreekt natuurlijk voor zich tijdens het rijlessen, want dan moet je wel. Het is echter ook handig en leerzaam om als je gewoon buiten ergens aan het lopen bent goed rond te kijken om te zien wat de borden om je heen allemaal betekenen. Zo ben je er bewust en onbewust toch veel mee bezig in je hoofd en dit draagt alleen maar bij in het opslaan van de kennis.

 

Oefenen, oefenen, oefenen

Misschien wel de belangrijkste tip is om te blijven oefenen. Met behulp van (online) oefenmateriaal kun je super veel examens en vragen oefenen die terug zouden kunnen komen in het theorie examen. Autorijschool Spitz heeft bijvoorbeeld een samenwerking met iTheorie, zodat leerlingen gebruik kunnen maken van veel online oefenmateriaal en online examens om zichzelf zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden. Een absolute aanrader!

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden