Vriendelijk verkeer

Nieuwe of tweedehands Opel-onderdelen kopen? Dit moet je afwegen

Geplaatst op

Zijn enkele onderdelen van je Opel-auto beschadigd en zijn deze nodig aan vervanging toe? Dan zijn er verschillende opties. Je hoeft natuurlijk niet meteen je auto te vervangen, maar kunt ervoor kiezen de auto bij een garage te laten repareren en de oude onderdelen te vervangen met gloednieuwe onderdelen uit de fabriek. De tweede optie is het laten vervangen van je oude onderdelen door gebruikte Opel-onderdelen.

Nieuwe onderdelen

Het grootste voordeel aan het gebruik van nieuwe onderdelen, is dat deze nog helemaal intact en onbeschadigd zijn. De onderdelen werken uitstekend en kunnen in principe nog heel lang mee. Wel zijn nieuwe onderdelen erg duur. Ook heb je niet altijd de vrijheid om zelf een garage te kiezen; in sommige gevallen ben je verplicht de auto te laten repareren bij de autodealer. De dealer vraagt vaak een hogere prijs dan een autogarage.

Tweedehands onderdelen

Tweedehands onderdelen zijn dan wel al gebruikt, maar de kwaliteit is nog uitstekend. Hier wordt namelijk streng op gecontroleerd. Bovendien zijn de Opel- en  Opel Astra-onderdelen tweedehands een stuk goedkoper dan de nieuwe uit de fabriek. Aangezien je de onderdelen zelf los koopt, kun je ook zelf een garage kiezen die de onderdelen voor je monteert. Ook dit bespaart een hoop kosten. Al met al zul je een stuk goedkoper uit zijn dan wanneer je nieuwe onderdelen bestelt.

Zelf monteren

Voor de techneuten onder ons biedt het kopen van tweedehands onderdelen nog een voordeel. Aangezien je niet meer vast zit aan een monteur, kun je er ook voor kiezen om de auto zelf te monteren. De meeste Opel-onderdelen zijn erg eenvoudig te monteren. Dit kun je alleen doen, of eventueel met hulp. Zorg er wel voor dat je weet wat je doet. Als je echt grote, belangrijke onderdelen gaat monteren, moet je er zeker van zijn dat deze goed vastzitten. Je moet natuurlijk wel veilig de weg op kunnen.

Welke onderdelen zijn los te koop?

Bijna alle onderdelen van een Opel zijn los te koop, zowel de kleine als de grote onderdelen. Zo kun je eenvoudig losse stoelen, spiegels, hoedenplanken en sturen kopen, maar kun je ook online zoeken naar een complete voor- of achterbumper. Ook zijn alle ruiten tweedehands te verkrijgen, evenals de lampen van de auto. Vooral bij de grote onderdelen kun je enorm op de kosten besparen. Nieuw zijn deze namelijk erg duur, terwijl ze tweedehands wel betaalbaar worden aangeboden. Tweedehands onderdelen kunnen wel 70 procent goedkoper zijn dan nieuwe.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

We nemen in deze blog met je door wat je kan doen om meer te weten te komen over het verkeer en de techniek erachter die het gestroomlijnd laat verlopen.

Contactgegevens

Via info @ vriendelijkverkeer.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden