Wanneer je een vliegreis gaat maken dan is de kans groot dat je vanaf Schiphol gaat vertrekken. De grootste luchthaven van Nederland en tevens een van de grootste van Europa bedient jaarlijks tientallen miljoenen reizigers. Een groot gedeelte van deze tientallen miljoenen reizigers parkeert ook de auto bij de luchthaven.

Wanneer jij ervoor kiest om me de auto naar de luchthaven te reizen dan ben je waarschijnlijk ook op zoek naar een parkeerplaats. De enorme drukte rondom Schiphol maakt het niet gemakkelijk een handige parkeerplaats te vinden. Daarom is het aan te raden al van tevoren online een parkeerplaats te reserveren. In dit artikel wordt het parkeren bij Schiphol verder uitgelegd.

De parkeermogelijkheden bij Schiphol Airport

De enorme drukte bij Schiphol betekent ook een groot aantal parkeermogelijkheden. Deze parkeermogelijkheden zijn onder te verdelen in twee categorieën. Zo heb je enerzijds de officiële parkeerplaatsen, beheerd door Schiphol zelf. Zo heb je anderzijds parkeerinitiatieven van ondernemers, die nabij de luchthaven werkzaam zijn.

De parkeermethoden bij Schiphol

De eerdere genoemde parkeermogelijkheden zijn weer onder te verdelen in drie verschillende parkeermethoden.

Shuttle parkeren

Het shuttle parkeren is een veel gebruikte parkeervorm. Het kent een langere afhandelingstijd maar is hierdoor doorgaans de goedkoopste optie. Je rijdt naar de gekozen parkeerplaats en parkeert hier de auto. Vervolgens wordt je met een zogenaamd shuttlebusje naar de luchthaven gebracht. Bij terugkomst wordt je weet netjes opgehaald en teruggebracht naar je auto. Een shuttleservice is veelal te boeken bij parkeerinitiatieven van ondernemers.

Valet parkeren

Ook valet parkeren is een veel gebruikte parkeervorm. Je rijdt naar de luchthaven waar een chauffeur je in ontvangst zal nemen. Deze chauffeur parkeert je auto en brengt deze bij terugkomst weer terug naar de luchthaven. Zo ben je minimaal tijd kwijt, echter zijn valetservices doorgaans wat prijziger dan bijvoorbeeld shuttleservices. Een valetservice is veelal te boeken bij parkeerinitiatieven van ondernemers.

Parkeren op loopafstand

De naam zegt het al. Je parkeert op een locatie die op loopafstand ligt van de luchthaven. Je betreedt het parkeerterrein middels kentekenherkenning of met een inrijdcode. Deze parkeerplaatsen hebben vaak karretjes ter beschikking om het sjouwen van de bagage te vergemakkelijken. Een parkeerplaats op loopafstand is doorgaans een officiële parkeerplaats en is veelal te boeken via de luchthaven zelf.

Online vergelijken en reserveren

Wanneer je van tevoren vergelijkt en reserveert ben je zeker van een aantal dingen. Niet alleen heb je de beste deal gevonden, deze beste deal is met een online reservering vaak voordeliger dan wanneer je niet online reserveert. Daarnaast weet je ook precies wat je kan verwachten op de dag van je reis en zo kan je dus met een onbezorgd gevoel op reis gaan.

Via online platform Vliegen en Parkeren vindt je parkeeraanbod bij luchthavens in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Ben je op zoek naar parkeren Schiphol, dan selecteer je simpelweg de luchthaven Schiphol en je reisdata. Vervolgens kan je het beschikbare parkeeraanbod vergelijken en direct de gewenste parkeerplaats reserveren

Na reservering ontvang je een bevestiging die ook dienst doet als voucher. Hierop vindt je alle benodigde informatie omtrent het parkeren en zo kan je dus met een gerust gevoel op reis gaan en de bespaarde centen uitgeven aan een aantal extra cocktails op het strand.