Vriendelijk verkeer

Staat van de auto import: editie 2016

Geplaatst op

De auto import geeft al sinds jaren een steigende lijn en ook 2015 heeft de verwachtingen weer overstegen. Meer en meer mensen zien de voordelen van het importeren van een auto. In 2015 werden er meer dan 140.000 auto’s geimporteerd. Dit is een groei van bijna 28% ten opzichte van 2014.

Het is dan ook niet vreemd dat er in Nederland veel auto’s geimporteerd worden. Het buitenland is ten slotte dichtbij en nu het internet voor iedereen toegankelijk is is het vinden van de juiste auto een stuk makkelijker geworden.

Waarom worden er zoveel auto’s geïmporteerd in Nederland ?

Er zijn hier diverse redenen voor aan te geven. Naast de “meer waar voor je auto”, met name in Duitsland is het keuze aanbod ook een reden om over de grens te kijken. De lokale dealer is niet meer de vanzelfsprekende keuze.  Hoewel de persoonlijke hulp een voordeel kan zijn is het mogelijk dat hij niet de modellen kan leveren waar een zakelijk rijder naar op zoek is. Dit is zeker te zien bij de stijging van de zakelijke auto’s die geimporteerd werden in 2015.

Welke auto’s werden het meest geïmporteerd in Nederland ?

De grootste groei zat hem echter in de verkoop van auto’s van maximaal een jaar oud. De import van zeer nieuwe auto’s steeg met maar liefst 62% (bron: easyimport.nl).

Ook de import van kleine stads auto’s  is gestegen. De grote diesel autos die veelal afkomstig zijn uit het lease sigment zijn een stuk minder populair. Nu de benzine goedkoper geworden is zijn meer en meer kopers op zoek naar kleine benzine auto’s die makkelijker te parkeren zijn in de stad en goedkoper zijn in onderhoud en wegenbelasting.

Ondanks het Volkswagen schandaal was de Volkswagen Polo en de Volkswagen Golf een van de meest geimporteerde autos van 2015. Ook de Opel Corsa, de Toyota Yaris en de Toyota Aygo deden het goed.

Nog steeds de meest populaire import bolide

De leeftijd van geimporteren auto’s.

De auto’s die in het buitenland tweedehands gekocht worden zijn steeds nieuwer. Was de gemiddelde leeftijd in 2010 nog zo’n 10 jaar in 2015 was dit slechts 6,2 jaar. Dit komt met name door de toename van de verkoop van de zogenaamde jonggebruikte “jahreswagen”. Dit is een auto die ouder is dan 3 maanden maar slechts 3.000 tot 6.000 km op de teller heeft staan (bron: easyimport.nl). Deze “jahreswagen” is financieel zeer aantrekkelijk, zeker als je dezelfde auto zou kopen in Nederland. Na 3 maanden is een auto in Duitsland een occasion en kan je het prijskaartje van de inruilwaarde hanteren.

Het importeren van een auto is dus zeker een optie waard mocht u denken aan een aanschaf van een nieuwe auto.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden