Ben je op zoek naar een nieuwe motorhelm? Dan kan hier het beste even de tijd voor worden uitgetrokken. Zo zijn er alleen al verschillende type motorhelmen, waardoor er eerst goed gekeken moet worden welke motorhelm geschikt is om te dragen. We helpen je in dit artikel op weg met het kiezen van de juiste motorhelm.

Welke type is het meest geschikt voor jou?

Voordat je zomaar een helm gaat kopen is het belangrijk dat er eerst wat onderzoek gedaan gaat worden. Afhankelijk van de situatie en rijstijl kan de juiste helm worden bepaald. Hiervoor kun je het beste ook advies inwinnen bij de expert op het gebied van motorkleding. Dan kun je wat vertellen over de motor en wat over je rijstijl. Vervolgens kunnen zij je van een gepast advies voorzien en je bijvoorbeeld de Schuberth C4 pro of juist de Shoei GT Air 2 aanbevelen.

Kiezen van de juiste maat helm

Bij het kopen van een nieuwe helm is de maat zeer belangrijk. Je kan de maat van de helm gemakkelijk even opmeten voordat je op zoek gaat naar een nieuwe helm. Dan weet je direct waar je ongeveer zoeken moet. De maat kan worden opgemeten door de 2,5 cm boven de wenkbrauwen de omtrek van je hoofd op te meten met een centimeterband. Na het aanschaffen van de helm kan deze beter iets te krap zitten dan te ruimen. De helm kan zich dan namelijk beter vorm naar je hoofd.

Welk type materiaal neem je?

Op het moment dat je een nieuwe motorhelm aan het uitzoeken bent, kun je direct ook kijken welk type materiaal je voor de helm wilt hebben. Vaak kun je hierbij kiezen uit een helm van glasvezel of een van polycarbonaat. Een helm van glasvezel heeft bijvoorbeeld een langere levensduur dan polycarbonaat. Dit kan echter wel zoveel mogelijk worden uitgesteld door je helm regelmatig aan zowel de buitenkant als de binnenkant schoon te maken.