Vriendelijk verkeer

Waar moet je opletten bij het kopen van een tweedehands auto?

Geplaatst op

Een auto kopen is voor veel mensen een belangrijke en grote gebeurtenis in het leven. Een auto is namelijk hartstikke handig en het vergroot je zelfstandigheid. Helaas kan een auto ook voor veel financiële problemen zorgen. En zijn er maar al te veel particulieren en ook bedrijven die tweedehands auto’s verkopen met gebreken. Ben je op zoek naar een auto let dan op de volgende punten tijdens de bezichtiging.  

Kentekencheck uitvoeren 

Op de website van RDWdata.nl kan je een kentekencheck uitvoeren om de dagwaarde van een auto te bepalen. Hierdoor weet je gelijk hoe lang de auto al op de weg is en wat de waarde is. Je kan de koper dan ook gelijk aanspreken als hij of zij de auto voor meer geld wil verkopen dan de dagwaarde. Controleer daarom ALTIJD de dagwaarde. Het is een gemiste kans als je er achteraf achter komt dat je te veel geld hebt betaald.  

Kilometerstand controleren 

Een ander belangrijk onderdeel is de kilometerstand. Hoe meer kilometers de auto erop heeft zitten hoe on-aantrekkelijker de auto is. Een auto met veel kilometers heeft namelijk een grotere kans op gebreken dan een nieuwere auto. Helaas sjoemelen autodealers nogal vaak met de kilometerstand. Vertrouw je de stand niet helemaal, geef dit dan ook vooral aan tijdens het gesprek. Je kan al snel zien aan iemand zijn reactie of hij liegt of niet.  

Auto controleren  

Naast de bovengenoemde punten is het natuurlijk ook heel belangrijk om de auto van top tot teen te controleren. Hoeveel profiel zit er in de banden, wanneer is de olie en de koelvloeistof voor het laatst ververst en hoe ziet het interieur er uit? Laat iemand in de auto rijden terwijl je zelf de auto van buiten controleert. Op deze manier kan je gelijk zien of er iets lekt uit de auto. Dat is een probleem die je namelijk niet wil bij je nieuwe auto. Als je zelf niet zoveel verstand hebt van auto’s neem dan iemand mee die dat wel heeft.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

We nemen in deze blog met je door wat je kan doen om meer te weten te komen over het verkeer en de techniek erachter die het gestroomlijnd laat verlopen.

Contactgegevens

Via info @ vriendelijkverkeer.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden