Vriendelijk verkeer

Waarom je een automaat moet shortleasen

Geplaatst op

Wanneer je in de auto zit wil je eigenlijk zo min mogelijk doen. Beetje van de radio genieten en op de weg letten, maar alle extra’s liever niet. Eigenlijk is een schakelbak is vrij overbodig in een tijd zoals dit. Natuurlijk, de meeste schakelbakken zijn een stuk goedkoper, maar het oog wil toch ook wat? Een automaat is in de meeste gevallen vrij nieuw en je hoeft er weinig in te doen. Je drukt het pedaal in, let op de weg en zingt mee met de radio. Wanneer je een schakelbak bestuurd is het niet zo simpel. Hoe harder je gaat, hoe meer je moet schakelen. Ook heeft een schakel vaak problemen. Hij gaat bijvoorbeeld niet meer in zijn één, waardoor het opstarten best wel moeilijk gaat. Het rijden van een auto met een automatische transmissie brengt veel voordelen met zich mee, je rijdt veilig én meer ontspannen. Steeds meer mensen kiezen voor de short lease van een automaat.

Een automaat of handgeschakelde auto kiezen?

In Nederland leert iedereen in principe een handgeschakelde auto te besturen, dat is de norm in Europa. Maar wanneer je op vakantie gaat buiten Europa en een auto huurt, is de kans groot dat je een automaat bestuurd. Waarom is dat eigenlijk? In het verleden, toen de automaat werd geïntroduceerd, werden vrijwel alle Amerikanen meteen verkocht. In Amerika is het gebruikelijk om dagelijks lange afstanden te rijden over rechte snelwegen. Wanneer er niet te veel bochten en obstakels in de weg zijn, werkt een automaat uitstekend.

Het rijden van een automaat kent vele voordelen. Wat voor de meeste bestuurders het grootste voordeel is, is dat je veel meer kan ontspannen tijdens het rijden. Je gebruikt maar één voet en beide handen op het stuur. Je hoeft veel minder handelingen te verrichten om hetzelfde doel te bereiken als een hand bestuurbare auto. Daarbij is het zuiniger dan het rijden in een schakelbak. Ook wordt een automaat door velen als veiliger gezien. Je kan al jouw aandacht besteden op de weg en niet meer op de koppeling. Rij je vaak file? Dan is de automaat precies wat je zoekt. Je geeft gas, remt en het schakelen gebeurt automatisch.

Ook de handgeschakelde auto kent een aantal voordelen.

 

Wat de ene persoon als ontspannen ervaart, om niks te doen in de auto, vindt de ander doodsaai. Dat is natuurlijk een kwestie van mening. Het oogt voor jou nu waarschijnlijk dat een automaat veel meer voordelen heeft dan het rijden in een schakelbak. Objectief is dat eigenlijk ook wel zo, maar niet iedereen deelt dezelfde mening. Een aantal jaar geleden werd de automaat bestempeld als oude vrouwen auto, daarbij was het extra vervuilend. Tegenwoordig is dit imago wat opgepoetst, voor de een meer dan voor de ander, maar wat vind jij? Sommige mensen houden graag controle over de auto en trekken liever wat langer door bij het verkeerslicht, of wanneer je wat meer kracht nodig hebt om je buur in te halen.

Shortlease jouw automaat

Eerlijk is eerlijk, de automaat kent veel meer voordelen dan het rijden in een schakelbak. Steeds meer bedrijven vinden het belangrijk om comfortabele auto’s te leasen. Zo is de automaat en veelgemaakte keuze onder liefhebbers van shortlease zzp en mensen die voor shortlease bedrijfswagens kiezen. Daarom is het tegenwoordig mogelijk om bij VWP shortlease ook een automaat te leasen! Ze worden steeds populairder in Europa, ook bij jou? Shortlease nu jouw auto bij VWP en ervaar de voordelen.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden