Bij een groot deel van de auto’s in ons land worden twee van de vier wielen aangedreven door de motor. Met zo’n auto kun je zonder problemen op de wegen rijden. Wijk je van de gebaande paden af? Dan bestaat de kans dat jouw auto dit niet goed trekt. Zo kom je op een modderige zandweg mogelijk vast te zitten. Met een 4×4 hoef je hier niet bang voor te zijn. Zo’n voertuig heeft namelijk een vierwielaandrijving. Dit wil zeggen dat er geen twee, maar vier wielen aangedreven worden. Ben jij de trotse eigenaar van een 4×4? Dan zoek je mogelijk nog mooie plekken om met jouw auto te rijden. Wij zetten hieronder een aantal van de mooiste plekjes om met een 4×4 te bezoeken op een rijtje.

Ardennen
Wanneer je in een 4×4 rijdt, wil je hier vast en zeker ook mee op onverharde wegen rijden. Bij jou in de buurt zijn er vast en zeker een aantal onverharde wegen, maar deze zijn waarschijnlijk op één hand te tellen. Wanneer je grote stukken onverharde weg zoekt, zijn de Ardennen een goede uitvalsbasis. In dit bosrijke gebied vermaak jij je hoe dan ook met een 4×4. Grote voordeel is dat het hier nogal heuvelachtig is. Hierdoor ervaar je pas echt hoe het is om met een SUV met vierwielaandrijving te rijden.

Duitsland
Als inwoner van België en eigenaar van een 4×4 ben jij ongetwijfeld al eens in de Ardennen geweest. Je vermaakt je hier wel meer dan één keer, maar soms zoekt een mens gewoon een nieuwe uitdaging. Gelukkig hoef jij hier niet bepaald ver voor te rijden, want bij onze oosterburen kom jij ook volledig aan je trekken met een 4×4. Net als in België zijn er in Duitsland ook speciale off road routes uitgezet.

De off road routes verschillen van elkaar in lengte. Wil je eerste een korte route proberen? Dan is dat geen probleem. Ook voor de ervaren 4×4-bestuurder zijn er voldoende uitdagingen. Zo is er zelfs een off road route met een lengte van bijna 200 kilometer. Voor deze route moet je wel een stukje verder rijden, want deze bevindt zicht ten noordoosten van Berlijn. Toch is het zeker de moeite waard. Niet alleen bestaat de route uit talloze kilometers onverharde wegen, je maakt ook nog eens de nodige hoogtemeters.

Nederland
De kans is aanwezig dat jij geen trek hebt om helemaal met jouw 4×4 naar Berlijn te rijden. Gelukkig hoef je niet altijd zo ver te rijden om lekker te genieten met jouw SUV. Ook bij onze noorderburen vind je namelijk de nodige off road routes. Woon je zelf in het noorden van België? Dan vind je ongetwijfeld een route bij jou in de buurt. Zo lopen sommige van deze routes (gedeeltelijk) door de Nederlandse provincies Limburg en/of Noord-Brabant. Net als bij de off road routes geldt hier ook dat jij met jouw 4×4 verschillende afstanden kunt rijden. Wil je een flink stuk rijden? Ga dan voor een lange Nederlandse route. Wil je niet al te lang van huis zijn? Kies dan voor een korte off road route.