Vriendelijk verkeer

Zakelijk leasen? Lees hier de voor- en nadelen

Geplaatst op

Bij het leasen gaat het vaker dan niet over of de fiscale bijtelling het waard is. Dit is een rekensom voor iedereen die overweegt zakelijk te leasen. Met zakelijk leasen zijn er namelijk zowel voor- als nadelen. In dit artikel bespreken we kort wat deze voordelen en nadelen zijn. Ben jij werknemer, ondernemer of zzp’er en krijg jij een mercedes financial lease aangeboden door je baas? Bedenk dan eerst door middel van dit artikel of dit de ideale situatie is voor jou!

De voordelen (en nadeel) van een financial lease auto

Er zijn meer voordelen dan nadelen aan een financial lease auto. Deze voordelen en nadelen zijn vergelijken met wanneer je een auto koopt. Het grootste voordeel is dat je met een financial lease geen onderhoudskosten aan je auto betaald. Dit is een groot bedrag dat je bij een gekocht auto jaarlijks moet neerleggen voor de APK, kleine of grote onderhoudsbeurt en de banden. Bij een financial lease vallen deze kosten weg, de auto wordt namelijk onderhouden door degene bij wie je hem least. Tevens heb je altijd garantie zolang je met de auto rijdt. Ideaal als je soms een stoepje meepakt. Daarnaast rijd je dus altijd in een nieuw model auto. Wanneer je lease over is kan je deze weer vernieuwen met een ander, nieuwer model auto. Dit is ideaal voor iemand die houdt van innovatie op gebied van autoś. Je leert met een lease veel meer over verschillende auto’s. Daarnaast is een financial lease ook ideaal als je snel weer van je auto af moet. Het cancelen van een financial auto lease is makkelijk en snel, maar kijk bij je dealer hoe je deze het beste kan opzeggen. Een ander pluspunt van de financial lease is dat je werkgever ervoor kan kiezen een tankpas erbij te nemen. Hierdoor rijdt je kosteloos op de kosten van de zaak, je hoeft dus geen eigen geld te spenderen aan de brandstof van de auto.

Het nadeel aan een financial lease is dan natuurlijk de fiscale bijtelling. Dit zijn de kilometers die je privé rijdt met de auto. Het is normaliter natuurlijk niet de bedoeling dat je met een zakelijke auto privé rijdt, maar in sommige gevallen is dat niet te voorzien. Daarom is er aan het eind van het jaar een fiscale bijtelling. Dit zijn de kilometers die privé gereden zijn en die betaald moeten worden.

Gerelateerde berichten

Je medewerkers en infrastructuur beschermen met kleine aanpassingen

Wanneer je een bedrijf runt, weet je dat elke minuut telt én dat tijd geld kost. Daarom is het belangrijk dat zowel je personeel als je machines zo...

Lees meer

Zo vind jij jouw wagen op maat!

Een nieuwe auto kopen is geen sinecure. Je wil natuurlijk een wagen die bij je levensstijl en budget past, maar uiteraard wil het oog ook wat....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden