Heeft jouw auto zijn beste tijd gehad? Of vind je gewoon dat het een keer tijd is voor een nieuwe? Dan ben jij mogelijk al voorzichtig aan het kijken naar nieuwe auto’s. Waarschijnlijk begin je jouw zoektocht op het internet. Logisch, want hier kun je in alle rust verschillende auto’s met elkaar vergelijken. Vaak blijft het bij een oppervlakkige zoektocht. Veel mensen weten namelijk niet waar zij op moeten letten. Geldt dit ook voor jou? Wij helpen jou hier om de juiste nieuwe auto te kiezen.

Waar moet de nieuwe auto aan voldoen?
Op het gebied van auto’s heb je tegenwoordig nogal wat te kiezen. Door dit ruime aanbod zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Is dit ook bij jou het geval? Stel dan eerst eens een lijstje op met de eisen die jij stelt aan de nieuwe auto. Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar het aantal zitplaatsen en deuren. Gebruik je de auto alleen of vervoer je er ook regelmatig kinderen in? Als er zo nu en dan meer dan twee personen in het voertuig zitten, doe je er goed aan om voor een vijfdeurs auto te kiezen. Let daarnaast ook op de instaphoogte. Wil jij makkelijk in kunnen stappen? Dan is een SUV een betere keuze dan een sportwagen.

Benzine, diesel of stroom?
Voordat jij op zoek gaat naar een nieuwe auto, raden wij jou aan voor jezelf te bepalen hoe je wilt rijden. Vroeger kon je alleen nog maar kiezen uit benzine of diesel. Tegenwoordig is dit ook nog mogelijk, maar jij kunt ook elektrisch rijden. Het aantal elektrische auto’s is de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Niet gek, want voor sommige mensen is elektrisch rijden een stuk goedkoper. Wil jij een elektrische auto kopen? Kijk dan of jij er probleemloos de afstand mee af kunt leggen naar bijvoorbeeld jouw werk. Het is namelijk zonde van jouw tijd wanneer je de accu onderweg meermaals op moet laden.

Wat kost de auto?
Een auto kopen is een flinke investering. Dit is zeker het geval wanneer het een nieuwe auto betreft. Om geld te besparen, kopen veel mensen een tweedehands auto. Hier is al eens in gereden, waardoor de prijs lager uitvalt. Een veelgemaakte fout is dat mensen alleen naar de verkoopprijs van het voertuig kijken. Op zich logisch, want dit voel je direct in jouw portemonnee. Je geeft het geld namelijk direct uit. Vergeet niet dat een auto ook geld kost wanneer jij deze in jouw bezit hebt. Zo moet je wegenbelasting betalen, jouw auto verzekeren en krijg je te maken met onderhoud. Neem dit daarom ook altijd mee wanneer je een nieuwe auto gaat kopen.

Maak een proefrit

Heb je besloten dat jouw nieuwe auto een crossover moet worden? Dan wil je de auto ongetwijfeld zo snel mogelijk kopen. Doe dit nooit zonder een proefrit te maken. Dit geldt zowel bij een nieuwe als een tweedehands auto. Een proefrit helpt jou namelijk om te bepalen hoe de auto rijdt. Maak niet een klein rondje in de buurt van het autobedrijf, maar kies voor een ruime proefrit. Een nieuw auto kost namelijk nogal wat geld. Daarom is het belangrijk dat jij volledig achter jouw keuze staat. Alleen zo weet je zeker dat jij de juiste nieuwe auto kiest.